Ketkä?


Helo on hehkuvan upea duo, jonka muodostavat musiikin säkenöivä monitoiminainen ja tuhattaituri Lotta Ahlbeck sekä sielukkaana tulkitsijana tunnettu aito ja vahva laulaja-lauluntekijä Helena Haaparanta. Viulu olallaan ja kantele kupeillaan Lotta ja Helena kajauttavat ilmoille sekä omia että tunnettuja sävelmiä omintakeisella tyylillään, josta uhkuu Helottava naisenergia ja rakkaus musiikin tekemiseen.

Rockhopper Agency:n kanssa hiljan keikkamyyntisopimuksen solminut Helo tulkitsee vaivatta niin poppia, rokkia kuin folkkiakin, ja heidän tunnelmallisia keikkojaan värittää vahvasti kansanmusiikillinen ja paikoin jopa kantrahtava ote. Värikkäitä etnisiä mausteita taidokkaasti käyttelevä duo ei välttele raskassoutuisempiakaan vesiä, vaan tarjoaa keikkayleisölleen turvallisen tilan kokea syvemmin. Toisaalta Helo tempaa yleisön vaivatta mukaansa vauhdikkaaseekin matkaan vikkelämpitempoisten kappaleittensa siivin.

Helon neitojen soinnikkaat ja persoonalliset lauluäänet, Lotan hengästyttävän taitava viulunkäyttö sekä Helenan perinteitä rikkova kosketus 15-kieliseen bordunasähkökanteleeseen tekevät duon soundista täysin ainutlaatuisen. Helo pitää kokea itse!

Helottaret:

Lotta Ahlbeck on säkenöivä musiikin monitoiminainen, joka taitaa monien eri genrejen ja soitinten salat. Sibelius-Akatemialla musiikkikasvatusta ja Metropolialla Pop Jazz -viulupedagogiikkaa opiskeleva Lotta on työskennellyt keikkamuusikkona laajasti eri kokoonpanoissa aina klassisesta kansanmusiikkiin ja gypsy jazziin, sekä toiminut mm. teatterimuusikkona. Tämä rikkumattoman intensiivisellä otteella kappaleisiin heittäytyvä taituri tuo Helon musiikkiin rikkaan värien sarjan, jolla hän maustaa tunnelman kuin tunnelman kuulijalle täysin ainutlaatuiseksi kokemukseksi.

Helena Haaparanta on monipuolisuudestaan tunnettu aito ja vahva laulaja ja lauluntekijä. Hänen taipuisa, sielukas äänensä, pettämätön tilannetajunsa, uskomaton heittäytymiskykynsä ja ainutlaatuinen näkemyksensä antavat Helon esityksiin intensiteetin, joka etsii vertaistaan. Karismallaan niin pienet kuin suuretkin lavat täyttävän Helenan laulussa soivat luonnonvoimat, ja poikkeuksetta hän vie kuulijansa voimaannuttavalle matkalle niin syviin, tummiin vesiin kuin myös kirkkaimpien tähtien luo.